Έντι Ράμα στη συμφωνία για drones: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τον Ερντογάν»


Δεκέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Τα οπλισμένα drones Bayraktar TB2’  θα εξαχθούν σε ακόμη μία χώρα, την Αλβανία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η συμφωνία  για την αγορά οπλισμένων Bayraktar TB2, υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Αλβανίας και της ‘Baykar Technology’.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, ο Τούρκος Πρέσβης στα Τίρανα Ταγιάρ Κάαν Ατάι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar Technology Χαλούκ Μπαϊρακτάρ και στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στο Πρωθυπουργείο στα Τίρανα. 

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρωθυπουργός Ράμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στη διαδικασία προμήθειας των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξεκινήσω από εκεί που πρέπει να ξεκινήσω», δηλαδή με επιθετικά drones.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με την Τουρκία»


«Όταν πρόκειται για τα UAV Bayraktar, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί μόνο να έχουμε χρήματα, είπε ο Ράμα και συνέχισε:

«Πρέπει να είμαστε ταλαντούχοι και το πιο σημαντικό να είμαστε στη σωστή πλευρά προκειμένου να ανέβουμε κατά τη διαδικασία των προμηθειών και είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να είσαι στρατηγικός εταίρος». 

Αναφέροντας ότι ήταν μια πολύ καλή μέρα για τις δύο χώρες, για τα δύο υπουργεία και τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, ο πρωθυπουργός Ράμα τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα. 

Ο Ράμα είπε ότι έφεραν όχι μόνο την καλύτερη τεχνολογία στην Αλβανία, αλλά και ένα νέο πεδίο γνώσης, όπως η τεχνολογία Baykar, και ότι αυτή η συμφωνία δεν περιοριζόταν μόνο στην αγορά UAV, αλλά περιλάμβανε και την εκπαίδευση 30 ατόμων που θα επιλεγούν, γράφει η τουρκική Posta.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr