Gazprom: Υλοποιείται σύντομα ο κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία


Δεκέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την υλοποίηση του έργου για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ σε τηλεδιάσκεψη πριν από την Πρωτοχρονιά.

Σημείωσε ότι οι ρωσικοί υπεράκτιοι αγωγοί φυσικού αερίου «Τουρκική Ροή»[Turkish Stream] και «Γκολούμποϊ Ροή» [Blue Stream] λειτουργούν πλέον με σιγουριά.

«Τώρα η Τουρκία και εγώ έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε σε ένα έργο κόμβου φυσικού αερίου σε αυτή τη χώρα. Αυτή η απόφαση ελήφθη σε επίπεδο ηγετών των δύο κρατών και έχουμε ήδη ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή της», αναφέρει το TASS  μεταφέροντας τα λόγια του επικεφαλής της Gazprom. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόμβος θα διασφαλίζει διαφανή και δίκαιη τιμολόγηση στην αγορά φυσικού αερίου.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εμπορία ρωσικού φυσικού αερίου από τον τουρκικό κόμβο θα μπορούσε να παρουσιαστεί  μέσα σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται, ο Τούρκος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία  έχει μια  πραγματική ευκαιρία να προμηθεύσει ρωσικό και τουρκμενικό αέριο στην Ευρώπη, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την Άγκυρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr