Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις πυραύλους «TOW» και αντιαεροπορικά όπλα


Ιανουάριος 5, 2023. Ελλάδα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις – SDF, παρέλαβαν ένα φορτίο πυραύλων TOW από τον αμερικανικό στρατό στα μέσα του περασμένου μήνα.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός εκπαίδευσε τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για το πώς να χρησιμοποιούν αυτούς τους πυραύλους πριν τους παραδώσουν.

Η πλειοψηφία αυτών των αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων στάλθηκαν στις περιοχές Μανμπίτζ, Άιν αλ Αράμπ και Ταλ Ριφάατ στη βορειοανατολική περιοχή του Χαλεπίου.


Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδίδουν αυτού του τύπου πυραύλους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από την είσοδό τους ανατολικά του Ευφράτη.

Περίπου 80 μαχητές των SDF εκπαιδεύτηκαν για τα νέα όπλα από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ σε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Καμισλί στο Κυβερνείο  Αλ Χασάκα ανατολική Συρία, σημειώνει η Defense Arabia.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr