Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Η Ζαχάροβα σχολίασε τις φήμες για «μυστικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας στη Γενεύη»


Φεβρουάριος 25, 2023. Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ελβετία δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου, γιατί έχει χάσει το ουδέτερο καθεστώς της.

Η Ζαχάροβα σχολίασε τον επικεφαλής της ελβετικής διπλωματίας Ιγνάτιους Κάσις ότι υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα, λέγοντας ότι η Ελβετία δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου.

Όπως εξήγησε, η Ελβετία προσχώρησε στις παράνομες, μονομερείς αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης, επομένως δεν μπορεί να προσποιείται ότι έχει διαμεσολαβητικό ρόλο στο πλαίσιο της επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι σχετική δήλωση για κάποιες «μυστικές διαπραγματεύσεις» για την Ουκρανία στη Γενεύη, έγινε προχθές, Πέμπτη,  από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Temps. 

Επισημαίνεται ότι η Ελβετία προσχώρησε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Από τις 25 Νοεμβρίου, η Ελβετία έχει παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων φράγκων.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι για το θέμα αυτό είχε ήδη μιλήσει ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζε τίποτα για διαπραγματεύσεις. 

Χθες, ο Μεντίνσκι, σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι ούτε Ρώσοι διπλωμάτες ούτε εκπρόσωποι της προεδρικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό ζήτημα.


 topwar, vecer,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr