Ποια είναι τα drones καμικάζι που θα παραλάβει ο σερβικός στρατός


Φεβρουάριος 25, 2023. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας και εκπρόσωποι της εταιρείας «Edge» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σύμβαση για την αγορά «drones kamikaze» για τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Έκθεση Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού «IDEX» στο Άμπου Ντάμπι.

Η «Novosti» ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιο υπογράφηκε χθες, την τελευταία ημέρα της Έκθεσης Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού, και ότι τα «καμικάζι drones» που παράγονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα πρέπει να παραδοθούν σε έξι μήνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν και δεν έχουν αναφερθεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, το αντικείμενο της πώλησης είναι πιθανότατα το σύστημα «drone RW-24 kamikaze» της εταιρείας «Halkon» που λειτουργεί με την επωνυμία «Edza».

Μιλάμε για τη σύγχρονη έννοια της τεχνικής της αεροπορίας «loitering munition», η οποία περιλαμβάνει τη δράση μεγάλου αριθμού φονικών drones σε προκαθορισμένους στόχους.

Σε αντίθεση με την ανάπτυξη πολεμικών drones, αυτός ο τύπος όπλων δεν επιστρέφει στη βάση, αλλά καταστρέφεται στη δράση.

Τα σμήνη των drones ονομάζονται επίσης έξυπνα πυρομαχικά και το σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητά τους να σωρεύουν κατά την πτήση και να περιμένουν έναν δεδομένο στόχο, έτσι ώστε όταν εμφανιστεί, να τον επιτεθούν και να τον εξουδετερώσουν.

Τα drones καμικάζι που αγόρασε η Σερβία είναι εξελιγμένα όπλα που εκτοξεύονται από ειδικούς εκτοξευτές.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη δράση είναι λιγότερο από 20 λεπτά, το βάρος ενός drone είναι 45 κιλά και φέρει κεφαλή βάρους οκτώ κιλών.

Προστίθεται ότι η προμήθεια drones από τα ΗΑΕ θα βοηθήσει επίσης στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης ενός παρόμοιου εγχώριου concept που ανέπτυξε η «Jugoimport SDPR», σύμφωνα με το Tanjug.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr