Ο ξυλοδαρμένος στην Αχρίδα: Στα Σκόπια μαθαίνουμε ότι οι Βούλγαροι είναι Τάταροι και φασίστες


Φεβρουάριος 15, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

 Ο γραμματέας του βουλγαρικού συλλόγου στην Αχρίδα, που  ξυλοκοπήθηκε άγρια και ανάρρωσε σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας, Χρίστιαν Πεντίκοφ στην πρώτη του συνέντευξη, για τη βουλγαρική τηλεόραση BTV, λέει ότι ακόμη και μετά από σχεδόν ένα μήνα από τον ξυλοδαρμό του, οι απειλές δεν έχουν σταματήσει, ότι είχε πληροφορίες ότι μπορεί να τον επιτεθούν και στη Βουλγαρία.

 Τόνισε  ότι απειλήθηκε και η μητέρα του.

 Ο Πεντίκοφ δήλωσε ότι ονειρεύεται να επιστρέψει μια μέρα στα Σκόπια, αλλά με βουλγαρική υπηκοότητα, ως Βούλγαρος.

«Η μητέρα μου δέχεται συνεχώς απειλές. Γράφουν σχόλια ότι θα τη σκοτώσουν, ότι είμαστε προδότες, ότι πρέπει να φύγουμε από τη  Βόρεια Μακεδονία, ότι δεν είναι γραφτό να είμαστε εκεί. Ονειρεύομαι ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη  Βόρεια Μακεδονία, ότι θα μπορώ να πω με ασφάλεια ότι είμαι Βούλγαρος και ότι κανείς δεν θα μου κάνει τίποτα - όχι μόνο εμένα, σε όλους εμάς που ζούμε στα Σκόπια και είμαστε Βουλγαρομακεδόνες», τονίζει ο Πεντίκοφ.

«Δεν τους άντεχα τους Βούλγαρους, αλλά, τελικά έγινα Βούλγαρος»

Στη συνέντευξη, ο Πεντίκοφ είπε πώς ο ίδιος όταν ήταν νεότερος δεν άντεχε τους Βούλγαρους και πώς πριν από λίγα χρόνια ξύπνησε και έγινε Βούλγαρος των Σκοπίων.

«Δυστυχώς, στη Βόρεια Μακεδονία είναι φυσιολογικό να σε ξυλοκοπούν, να σε βρίζουν, να σε πυροβολούν επειδή είσαι Βούλγαρος. Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα», λέει ο γραμματέας του βουλγαρικού συλλόγου στην Αχρίδα.

«Στα Σκόπια, μαθαίνουμε μια αλλοιωμένη, ψεύτικη ιστορία στην οποία οι Βούλγαροι είναι φασίστες, Τάταροι. Αφού διάβασα την παγκόσμια ιστορία, αφού διάβασα για το (βουλγαρικό) VMRO και τι είναι ιστορία, κατάλαβα», σχολίασε.

Λέει ότι πριν δεν του άρεσε καμία από τις γειτονικές χώρες:

«Μας έμαθαν μια τέτοια ιστορία ότι μόνο οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας και όλοι οι άλλοι ήθελαν να συμβεί κάτι κακό στη ‘Μακεδονία’».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καυγάς διήρκεσε τουλάχιστον 10 λεπτά και πρόσθεσε ότι ήταν τρεις επιτιθέμενοι.

«Ήμουν σε ένα εστιατόριο με τους φίλους μου. Ήρθαν δύο τρία άτομα και άρχισαν να μου επιτίθενται επειδή είχα δηλώσει Βούλγαρος. Γιατί αποκαλούσα τον εαυτό μου Βούλγαρο, ότι είμαι προδότης; Και τέτοια πράγματα», θυμάται.

Εδώ και αρκετές μέρες, ο Πεντίκοφ έχει 24ωρη αστυνομική προστασία. Λαμβάνει φωτογραφίες με όπλα και απειλές ότι θα έρθουν άνθρωποι (από τα Σκόπια) στη Βουλγαρία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr