Κινεζική εταιρεία συζητά την αποστολή drones στη Ρωσία


Ουκρανός στρατιώτης μεταφέρει ένα drone στην πρώτη γραμμή κοντά στην Avdiivka, στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην Ουκρανία

Φεβρουάριος 24, 2023. Ελλάδα.

Σύμφωνα με μια είδηση ​​που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel χωρίς να κατονομάζει πηγές, η Μόσχα διαπραγματεύεται με έναν Κινέζο κατασκευαστή για την αγορά 100 drones, με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

Η Κίνα έλαβε πρόσφατα συμβουλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και άλλα δυτικά κράτη να μην παραδώσει όπλα στη Ρωσία για τη σύγκρουσή της με την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε τρομερές επιπτώσεις.

Η Ρωσία, η οποία προς το παρόν περικυκλώνεται από σκληρές δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία, θεωρείται ότι αγόρασε drones από τη Βόρεια Κορέα και όπλα από το Ιράν. Ωστόσο, η Κίνα έχει μέχρι στιγμής απέφυγε να παρέμβει.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι το drone ZT-180 μπορούσε να φέρει κεφαλή 77-110 λιβρών. Η παραγωγός Xian Bingo Intelligent Aviation Technology είχε δηλώσει ότι ετοιμαζόταν να κατασκευάσει 100 πρωτότυπα.

Ανέφερε ότι το drone ήταν συγκρίσιμο με το Shahed-136 του Ιράν , με το οποίο η Ρωσία έχει επιτεθεί επανειλημμένα στην Ουκρανία, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και καταστρέφοντας ζωτικές υποδομές.

 Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Bingo σκοπεύει να βοηθήσει στη δημιουργία μιας εγκατάστασης παραγωγής drone στη Ρωσία, όπου ενδέχεται να παράγονται έως και 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε μήνα.

«Είπα στους εκπροσώπους της Κίνας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη δημόσια τηλεόραση ZDF την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε για συγκεκριμένες αναφορές ότι η Κίνα μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία, σημειώνει η ισραηλινή i24 NEWS.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr