Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σκόπια: Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ

Ιανουάριος 20, 2011.

Αντιπροσωπεία στρατιωτικών, από χθες, με επικεφαλής τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μιροσλάβ Στογιανόφσκι, πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, κυρίως στον αεροναυτικό τομέα, με επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην στρατιωτική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εφαρμογή των διδαγμάτων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα επισκεφθεί το Κέντρο στρατιωτικών Ειδών που βρίσκεται  στη βάση του Fort Leventvort, έξω από το Κάνσας.

Εκτός των άλλων η σκοπιανή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί στην αναφερθείσα βάση  τα σχετικά στρατιωτικά διαπαιδαγωγικά κέντρα, ενώ ο αρχηγός του Γ.Ε.Σ. , Στογιανοόφκσι, θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση της στρατιωτικής ακαδημίας για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο στρατό των Σκοπίων.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης των Σκοπιανών,  ο Μιροσλάβ Στογιανόφσκι θα επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον τον πρόεδρο του ΓΕΝ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, όπου θα συζητήσουν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αεροναυτικό τομέα, την υλοποίηση των υπό εκτέλεση έργων, τη συνεργασία, στα πλαίσια του προγράμματος αμοιβαίων σχέσεων, τη συμμετοχή του σκοπιανού στρατού στις νατοϊκές αποστολές, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν.

Επιπρόσθετα θα συζητηθούν οι προσπάθειες και οι ενέργειες που δρομολόγησε ο σκοπιανός στρατός,  προκειμένου να επιτευχθεί ο αναγκαίος  δομικός μετασχηματισμός, με σκοπό να προσεγγίσει  τον βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται  ώστε να μπορέσει να  συνεργαστεί με τις νατοϊκές δυνάμεις.
--

Τίτλος άρθρου: «Посета на НГШ на САД»
Πληροφόρηση: Министерство АРМ, 20.1.2011.Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος