Βουλγαρία: «Χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες έρχονται για το Μπαϊράμ»


Αύγουστος 28, 2011.
Κωνσταντινούπολη.

Πάνω από 10 εκατομμύρια  μουσουλμάνοι  θα μετακινηθούν στην Τουρκία για να περάσουν τις διακοπές του Ραμαζάν Μπαϊράμι που ξεκινούν τη Δευτέρα, σε  κοντινά θέρετρα ή σε περιοχές του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η μεγάλη έξοδος θα γίνει την  Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Αυτοκινητόδρομοι, τερματικοί σταθμοί λεωφορείων, σιδηροδρόμων και λιμανιών καθώς και αεροδρομίων  θα είναι έτοιμα για την εξυπηρέτηση των επιβατών.


Εταιρείες λεωφορείων στη Βουλγαρία έβαλαν επιπλέον λεωφορεία για να μεταφέρουν τους μετανάστες, που κάθε χρόνο στο Μπαϊράμ έρχονται στη Βουλγαρία, για να περάσουν τις διακοπές τους στην πατρίδα τους, να φιλήσουν το χέρι των ηλικιωμένων, να χαιρετίσουν συγγενείς και φίλους και να επισκεφθούν τους τάφους των νεκρών τους. Αυτές είναι οι παραδοσιακές μουσουλμανικές αξίες που τιμούν και σέβονται όλοι οι Μουσουλμάνοι από 7 έως 77 ετών.

Στη διάρκεια των διακοπών αυτών,  η διάβαση  σε όλες τις εθνικές οδούς και τις γέφυρες  του Βοσπόρου θα είναι ελεύθερες (χωρίς διόδια). Στις ημέρες του Μπαϊράμ, οι αστικές συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφέρουν τους επιβάτες με εισιτήριο μειωμένο κατά 50 τοις εκατό.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βγουν σε περιπολίες με τα πόδια, επειδή σύμφωνα με τις στατιστικές τα περισσότερα ατυχήματα –συμβάντα γίνονται τις ημέρες του μπαϊραμιού. 

Σε κάθε 30 χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς θα τοποθετηθεί φυλάκιο. Φέτος η κυκλοφορία θα ελέγχεται και από τον αέρα.
Περίπου 500 χιλιάδες Τούρκοι θα περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν βάλει 52 πρόσθετα δρομολόγια.



Πηγή: "КРОСС"