Αλβανία: Η επίσκεψη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας



Αύγουστος 29, 2011.

Τίρανα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Οικονόμου,  είναι σήμερα στα Τίρανα, μια επίσκεψη που σκοπό έχει την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αστυνομικών δυνάμεων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των μεταναστών στη διέλευση των συνόρων  μεταξύ των δύο κρατών.


Μετά από τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του κρατικής αστυνομίας,  Hysni Burgaj, ο Έλληνας Αξιωματικός, ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις που υπόκεινται οι Αλβανοί μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τα προβλήματα ως κοινά, και ότι υπάρχει κοινή θέληση για την γρήγορη επίλυσή τους, απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση για την πρόθεση  επιστροφής των Αλβανο-Τσάμηδων  στα σύνορα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, Hysni Burgaj,  είπε ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε βελτίωση από την ελληνική πλευρά και ως προς την ετοιμότητα αλλά και ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Ένα άλλο θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, ήταν η εμβάθυνση της συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης μεταξύ των πλευρών των συνόρων.

--
Πηγή: BW