Σκόπια για επιστολή Αβραμόπουλου: Ελληνική παγίδα ή ένα βήμα μπροστά;




Οκτώβριος 5, 2012.

Σκόπια.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά και να δώσει τις προτάσεις της σχετικά με τη Συμφωνία Κατανόησης που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στον ομόλογό του Σλάβο Νίκολα Πόποσκι».


Αυτή είναι η άποψη ορισμένων διπλωματών και καθηγητών προς την εφημερίδα μας (Dnevnik) που ανέλυσαν τις προτάσεις τις οποίες ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε στον Πόποσκι, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών καθώς και την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, γράφει η σλαβική εφημερίδα.

Στην επιστολή που έλαβε ο Πόποσκι αναφέρεται  ο καθορισμός ενός πλαισίου με βασικές παραμέτρους για την επίλυση της διαφοράς.

Οι περισσότερες από τις προτάσεις του μνημονίου είναι επανάληψη των διατάξεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και η καινοτομία έγκειται στο ότι η Αθήνα απαιτεί από τα δύο μέρη να συμφωνήσουν, υπογράφοντας το πλαίσιο για μια λύση για ένα όνομα με γεωγραφικό καθοριστικό παράγοντα και για γενική χρήση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλεκσαντάρ Γκεοργκίεφ δήλωσε ότι η επιστολή Αβραμόπουλου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη «δέουσα προσοχή και σοβαρότητα».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr