Βούλγαρος Πρόεδρος: «Σκοπιανές ψευδαισθήσεις ενός μεγάλου παρελθόντος»




 Ιανουάριος 21, 2013.

«Η χειραγώγηση της ιστορίας και της πολιτικής οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους τα Σκόπια, διότι δημιουργούν μία ψευδαίσθηση ενός μεγάλου παρελθόντος, αλλά όχι για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ σε συνέντευξη Τύπου που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο έναρξης του, στο γραφείο.


Δια μέσου του βουλγαρικού πρακτορείου  “Focus”,  ο Πλεβνέλιεφ –γράφει το  δημοσίευμα- υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία αγαπάει το γειτονικό  λαό των Σκοπίων και διακατέχεται από καλοπροαίρετα αισθήματα καλής γειτονίας.

«Μία από τις προτεραιότητες της θητείας μου, ως προέδρου, το 2013, είναι η υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Η εν λόγω συμφωνία θα είναι έτοιμη, με βάση τη δήλωση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη το 1999. Δυστυχώς, τα σημεία εκείνης της δήλωσης δεν τηρούνται από τη γειτονική χώρα», είπε ο Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του σκοπιανού Ίνφο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr