Ο πρόεδρος Σκοπίων περιμένει εντατικοποίηση των συνομιλιών για το όνομα



Ιανουάριος 18, 2013.

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών για την υπέρβαση της διαφοράς  του ονόματος, προσμένει ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ κατά την επικείμενη συνάντηση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των Σκοπίων και της Ελλάδας που έχει προγραμματιστεί για το τέλος αυτού του μήνα στη Νέα Υόρκη.


«Ο Νίμιτς εξέφρασε την αισιοδοξία του κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης, πληροφορήθηκε τις δικές μας θέσεις και απόψεις και συζητήθηκαν συγκεκριμένα σημεία της διαδικασίας. Προσμένουμε ότι άκουσε από τα Σκόπια και την Αθήνα θα το μεταφέρει στους αντιπροσώπους μας και να δώσει ώθηση σε έναν περισσότερο δυναμικό διάλογο.

Ιδιαίτερα, μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στα Σκόπια, υπάρχει μια προσωπική άποψη ώστε να συμβάλει και ο ίδιος σε αυτήν τη διαδικασία, ώστε να έχουμε  εντατικοποίηση του διαλόγου, είπε ο Ίβανοφ μετά την επίσκεψή του σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόρριψη της πρωτοβουλίας του Επιτρόπου της ΕΕ, Στέφαν Φούλε,  από την Ελλάδα, για τριμερή συνάντηση, ο αρχηγός του σκοπιανού κράτους, τόνισε ότι η χώρα παραμένει στην εποικοδομητική διαδικασία.

«Το ενδιαφέρον μας είναι πάντα εποικοδομητικό. Προσπαθούμε πάντοτε να βρούμε λύσεις και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας την εξωτερική μας πολιτική, είπε ο Ίβανοφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr