Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Απειλή για την Ευρώπη οι τρομοκράτες της Αφρικής



Ιανουάριος 19, 2013.

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν διαβλέπει τους τρομοκράτες να αποτελούν άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.


«Οι τρομοκρατικές και ανταρτικές ομάδες, οι εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες αποσκοπούν στη σύλληψη ομήρων στην περιοχή, ενδέχεται, προφανώς, να αποτελέσουν άμεση απειλή  για την Ευρώπη, αν δεν εμποδιστούν», είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε «δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε το Μάλι να γίνει ένα γόνιμο έδαφος για τη διεθνή τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τον Ράσμουσεν, τα γεγονότα στην Αλγερία «προσθέτουν νέα στοιχεία στην εικόνα της περιοχής, η οποία έχει πρόσφατα εξελιχθεί σε επικίνδυνα στάδια».
«Αισθάνομαι ικανοποίηση που η Γαλλία αντέδρασε γρήγορα, καθώς η Δανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ βοήθησαν τη Γαλλία», δήλωσε ο Anders Fogh Rasmussen.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Μάλι θα πρέπει να γίνεται από αφρικανικές δυνάμεις. Για αυτό και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να έχει ρόλο σε αυτήν τη χώρα. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μεμονωμένα μέλη του ΝΑΤΟ παρενέβησαν για να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να υπερισχύσουν και να  ενισχύσουν τις αφρικανικές δυνάμεις».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr