Σκόπια: Έλεγχος για κατασκόπους στους καταλόγους των υποψηφίων των δημοτικών εκλογώνΦεβρουάριος 19, 2013.

Σκόπια.

Μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους των υποψηφίων, που κατεβαίνουν στην εκλογική διαδικασία, των δημοτικών εκλογών της 24ης Μαρτίου, υπάρχουν ονόματα που έχουν συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες.


Πηγή που βρίσκεται στην Επιτροπή Κάθαρσης- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων-  έχει δηλώσει ότι μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων υπάρχουν συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν την πολιτική προστασία και την προστασία των σωμάτων ασφαλείας, εξακολουθούν, μάλιστα,  να παρέχουν υπηρεσίες για το συμφέρον του κράτους, ενώ τα ονόματά τους δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Όλες οι Δημοτικές Επιτροπές Εκλογών έχουν υποβάλει στην Επιτροπή της Κάθαρσης και Διαφάνειας, όλους τους καταλόγους των υποψηφίων για τις εκλογές της 24ης Μαρτίου. Σε ένα εικοσιτετράωρο τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να ελέγξουν αν μεταξύ  των πέντε χιλιάδων υποψηφίων υπάρχουν πρώην κατάσκοποι, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Επιτροπή θα ελέγξει, επίσης, αν οι υποψήφιοι έχουν κάποιο δημόσιο αξίωμα ή έχουν εκλεγεί στην ίδια θέση.

Η Επιτροπή της Κάθαρσης το αργότερο σήμερα θα απευθυνθεί στις μυστικές υπηρεσίες, στην Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Αντικατασκοπείας του Στρατού, την  Κρατική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και στο Κρατικό Αρχείο, προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι υποψήφιοι.

Σε περίπτωση  που κάποιος εντοπισθεί ότι έχει προβληματικό παρελθόν, τότε εντός ενός 24ωρου θα πρέπει  να αφαιρεθεί  από τον κατάλογο των υποψηφίων ως συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, γράφει το δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr