Συρία: Αναλαμβάνουν οι Τσετσένοι τις ισλαμικές ομάδες


Νοέμβριος 24, 2013.

Οι μισθοφόροι που έχουν έρθει να πολεμήσουν στη Συρία κατά του προέδρου Άσαντ, οι οποίοι κατάγονται από αραβικές  και χώρες με θερμά κλίματα, θα καταστούν ανίκανοι από το προσεχές κρύο του χειμώνα.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρομοκρατικές ομάδες ξεκίνησαν μια βιαστική αναδιάταξη στην Καλαμούν, από μισθοφόρους που προέρχονται από τον Καύκασο, το Αφγανιστάν, την Ανατολική Ευρώπη- χώρες όπου οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε πολύ πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες από ό, τι στη Μέση Ανατολή, σημειώνει η φιλοκυβερνητική  εφημερίδα της Συρίας «Αλ Χαντάθ Νιουζ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στη Συρία αναμένεται άγριος χειμώνας με τσουχτερό κρύο και πτώση χονιού και σχεδιάζεται μια εκστρατεία στα βουνά του Καλαμούν με κύριο έργο η διαφύλαξη των συνόρων με το Λίβανο από το στρατό της Συρίας και την «Χεζμπολάχ».

Οι ισλαμικές ομάδες προσπαθούν να αναδιαταχθούν με άτομα που αντέχουν στο κρύο και δεν θα έχουν την ανάγκη να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν, ένα στοιχείο το οποίο θα έβαινε σε βάρος τους από τα κυβερνητικά στρατεύματα και την αεροπορία του Άσαντ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr