«Άγνωστα αεροσκάφη» παραδίδουν όπλα στο ‘Ισλαμικό κράτος’




Νοέμβριος 22, 2014.

Βαγδάτη.

Το Ιράκ έχει εντοπίσει αεροπορικές αποστολές όπλων προς το «Ισλαμικό κράτος».  Κορυφαίος βουλευτής του ιρακινού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι οι τρομοκράτες έλαβαν φορτίο με όπλα από αεροπλάνο τα στοιχεία του οποίου είναι αδιευκρίνιστα.


Συγκεκριμένα, ο Χακίμ Ζαλμί, πρόεδρος της Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού Κοινοβουλίου,  δήλωσε ότι αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ταλ Αφάρ, στο βόρειο Ιράκ, περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό κράτος.

«Ορισμένες χώρες παραδίδουν όπλα στους τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού κράτους’ χρησιμοποιώντας αεροπλάνα χωρίς διακριτικά στο αεροδρόμιο Ταλ Αφάρ που είναι κοντά στη Μοσούλη», είπε ο Ζαλμί.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, ότι πιθανώς οι προμηθευτές των όπλων είναι δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ζαλμί κάλεσε την Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ και τους δυτικούς συμμάχους να καταστρέψουν το διάδρομο του αεροδρομίου στο Ταλ Αφάρ. Είπε ότι οι τρομοκράτες έχουν στο έλεγχό τους και άλλους αεροδιαδρόμους στο βόρειο Ιράκ.

«Ζητώ από την Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ να καταστρέψει το αεροδρόμιο του Ταλ Αφάρ, και τυχόν άλλα αεροδρόμια στην περιοχή που ελέγχονται από τους τρομοκράτες», είπε ο Ζαλμί, όπως σημειώνει το αμερικανικό World Tribune.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr