Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σκόπια: Ποια ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα;- Μα, είναι η πλουσιότερη των Βαλκανίων...
Ιανουάριος 30, 2015.

Σκόπια.

Η Ελλάδα επιθυμεί την ελάφρυνση του χρέους της. Αλλά, τι γίνεται με τους γείτονές της, οι οποίοι είναι φτωχότεροι;

Αυτό αναφέρει η σλαβική των Σκοπίων ‘Ρεπούμπλικα’ επικαλούμενη άρθρο του Bloomberg.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, φτωχότερες από την Ελλάδα είναι  η Βουλγαρία, τα Σκόπια-FYROM, και η Αλβανία, οι οποίες είναι καταχρεωμένες και δεν ομιλεί κανένας.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι υποσχέσεις του  Αλέξη Τσίπρα, που κέρδισε την βουλευτικές εκλογές- σημειώνει το δημοσίευμα- θα πρέπει πολλά να αλλάξουν  στην πολιτική της Γερμανίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τους φορολογούμενους της ευρωζώνης καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει τον σκεπτικισμό τους από την αρχή της κρίσης στη χώρα αυτή.

«Παρά  τη συνεχιζόμενη επί οκτώ (8) χρόνια ύφεση στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να είναι η πιο πλούσια από ό, τι οι γείτονες της.  Σύμφωνα με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν, το κατά κεφαλήν εισόδημα  στον πληθυσμό ανέρχεται στα 22 χιλιάδες δολάρια.

Το Νοτιοσλαβικό κράτος –FYROM, έχει 4.000 δολάρια και η Αλβανία και η Βουλγαρία που είναι μέλος της ΕΕ έχουν 8.000 δολάρια, σημειώνει η σλαβική ‘Ρεπούμπλικα’.

Σύμφωνα με τον Ρούσλα Στεφάνοφ από Κέντρο Μελέτης της Δημοκρατίας (της Βουλγαρίας),  «είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε  στους Βούλγαρους εργαζόμενους ότι πρέπει να λάβουμε χρήματά τους για να βοηθήσουμε τους Έλληνες, οι οποίοι πιο πλούσιοι από αυτούς».

«Εάν είναι να εγκριθούν χρήματα για την Ελλάδα,  είναι καλύτερα να δοθούν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», είπε ο Στεφάνοφ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr