Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Πούτιν μίλησε για το ρόλο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών
Μάρτιος 26, 2015.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  ομιλώντας σε σύσκεψη  της Ομοσπονδιακής  Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρθηκε για την κατασκοπεία στη χώρα από τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.


Σημείωσε ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν την προσπάθεια τους να χρησιμοποιήσουν τις ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις μη πολιτικές ενώσεις, προκειμένου να δυσφημίσουν την κυβέρνηση και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ρωσικο δημοσίευμα ο Πούτιν τόνισε ότι «υπάρχουν ήδη, προγραμματισμένες δράσεις για τις προεκλογικές εκστρατείες 2016-2018».

«Επαναλαμβάνω, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε εταιρικές σχέσεις με την κοινωνία των πολιτών, ακούμε πάντα αυτούς που ουσιαστικά επικρίνουν τις ενέργειες μας ή παραλείψεις της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο… αλλά είναι άσκοπο να αρχίσουμε συζητήσεις με εκείνους που εργάζονται κατόπιν αιτήματος από το εξωτερικό,  προς το δικό τους συμφέρον και τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα «συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή  στις ξένες πηγές χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – ΜΚΟ, θα ελέγχει τους στόχους του καταστατικού τους σε σχέση με το πραγματικό έργο που επιτελούν.

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της ρωσικής αντικατασκοπίας κατά το παρελθόν έτος.

«Κατά τη διάρκεια της  επιδρομής κατεστάλη η δραστηριότητα 52 υπαλλήλων του προσωπικού και 290 πρακτόρων ξένων ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr