Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες: Το PKK έλαβε αμερικανικά όπλα
Μάρτιος 28, 2015

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας αναφέρουν ότι τα στρατόπεδα του ‘Ισλαμικού κράτους’ στη Συρία και το Ιράκ δεν έχουν υποστεί  σοβαρές ζημιές. 


Ωστόσο επισημαίνεται ότι οπλισμός των τζιχαντιστών έχει έρθει στα χέρια  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντενίζ Καχραμάν, που επικαλείται έκθεση της τουρκικής Mit, οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό του ισλαμικού κράτους δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα αμερικανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία διαθέτουν ρουκέτες που θα μπορούσαν να πλήξουν τις εγκαταστάσεις αυτές.

«Η Ουάσιγκτον έχει συνεργασθεί με τις κουρδικές οργανώσεις στην περιοχή για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους. Ως κουρδικές οργανώσεις αναφέρονται το PKK που δρα στην Τουρκία και το παρακλάδι του PYD/YPG που δρα στη βόρεια Συρία.

»Μάλιστα,  το Αμερικανικό Κογκρέσο έχει εγκρίνει την αποστολή όπλων προς την Αρμπίλ (πρωτεύουσα της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ) και αυτό αποτελεί ένδειξη της συμμαχίας μεταξύ των Αμερικανών και των Κούρδων στην περιοχή.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών έχει διαπιστώσει ότι οι εγκαταστάσεις του ‘ισλαμικού κράτους’ δεν έχουν πειραχθεί από τα αμερικανικά Drones που πετούν πάνω από τη Συρία και το Ιράκ».

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τα αμερικανικά Drones φέρεται να μην έχουν ρίξει ρουκέτες για να εξαλείψουν τα στρατόπεδα του ισλαμικού κράτους, προκειμένου να αφήσουν τους τζιχαντιστές να επιβιώσουν.

«Τα περισσότερα από τα όπλα και των εξοπλισμό των Αμερικανών φέρεται να έχουν κατασχεθεί  από την τρομοκρατική οργάνωση του PKK», σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr