Ιβάνοφ: Μόνο η Ελλάδα παίρνει εκατομμύρια για τους μετανάστες








Σεπτέμβριος 20, 2015.







Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στα Σκόπια, όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ,  με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες, και αυτή προέρχεται από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την πΓΔΜ, για τα χρήματα που διαθέτει στην κυβέρνηση των Σκοπίων για τη διέλευση των μεταναστών.


Ο Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στην  πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza» δήλωσε τα εξής:

«Μέσω της πΓΔΜ είναι η κύρια οδός των μεταναστών. Ξοδεύουμε ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα για να τους βοηθήσουμε, μόνο οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δραστηριοποιηθεί για το σκοπό αυτό χρειάζονται €800 χιλιάδες το μήνα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί (οι μετανάστες) εισέρχονται στη χώρα από έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ένα κράτος (η Ελλάδα) που δεν φρουρεί τα σύνορά της».

Θα συνεχίσει:

«Οι μετανάστες έρχονται σε εμάς από το έδαφος της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς έχουμε λάβει μέχρι στιγμής μόνο €90 χιλιάδες», είπε ο Ιβάνοφ, ο οποίος πιστεύει ότι «η πρόσθετη βοήθεια που υποσχέθηκε η Ένωση, έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, και  μπορεί, αυτή η βοήθεια,  να καθυστερήσει μέχρι το χειμώνα», όπως τόνισε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ