120 χιλιάδες Αλβανοί εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο σε δύο χρόνια




Σεπτέμβριος 20, 2015.

Περίπου 120 χιλιάδες Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, τα δύο τελευταία χρόνια μετανάστευσαν από το Κοσσυφοπέδιο σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Πρίστινα ‘Zeri’.


Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται στατιστικά στοιχεία του Κοσόβου, δύο πόλεις του Κοσσυφοπεδίου έχουν σχεδόν αδειάσει.

Το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης σημειώθηκε  από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ σύμφωνα με την Eurostat την περίοδο αυτή,  έχουν καταγραφεί για αίτημα ασύλου, στην ΕΕ, 90 χιλιάδες Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου.

Το μεταναστευτικό ρεύμα των Αλβανών,  έχει, τώρα, μειωθεί εξαιτίας του μεγάλου κύματος των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και της άρνησης της Γερμανίας για παροχή ασύλου σε Αλβανούς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ