Η Βαγδάτη επιμένει στην απόσυρση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων




Δεκέμβριος 30, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, προέτρεψε και πάλι την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ και προειδοποίησε την Άγκυρα ότι σε διαφορετική περίπτωση η Βαγδάτη ενδέχεται να προβεί σε στρατιωτική δράση.



Ο Τζααφάρι τόνισε την αλληλεγγύη των αραβικών χωρών στην κυριαρχία του Ιράκ και επεσήμανε ότι τα τουρκικά στρατεύματα αποτελούν παραβίαση της κυριαρχίας του.


Η Άγκυρα απέσυρε μέρος των δυνάμεων της την περασμένη εβδομάδα από το στρατόπεδο στη Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη, στην επαρχία Νινευή, οι οποίες δυνάμεις μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ.


Το Ιράκ κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει τον αγώνα που διεξάγει κατά του Ντάες και μετέφερε το αίτημα για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ