Αλβανία: 450 αστυνομικοί ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για τους πρόσφυγες




Μάρτιος 4, 2016.

Ο φόβος της άφιξης κύματος Σύριων προσφύγων από την Ελλάδα στην Αλβανία, έχει θέσει σε κινητικότητα τις αστυνομικές δομές, οι οποίες με τεθωρακισμένα οχήματα έχουν μετακινηθεί στα πέντε σημεία των μεθοριακών σταθμών με τα Σκόπια και την Ελλάδα.



Περίπου 450 αστυνομικοί  από τις «Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης», αναπτύχθηκαν στα τελωνειακά σημεία  με την Ελλάδα, Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή,  καθώς και σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς με τα Σκόπια.
Οι δυνάμεις αυτές μετακινήθηκαν από την έδρα τους στο Φίερ και την Σκόνδρα.


 Η Διεύθυνση Συνόρων διατηρεί επαφές με τις ελληνικές αρχές για να πληροφορείται για τις μετακινήσεις των Σύριων μεταναστών.


Παρά το ότι η Αλβανία έχει ανοίξει τρία παλαιά στρατόπεδα για την υποδοχή των προσφύγων, υπάρχει δισταγμός την υποδοχή τους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει σε μια συγκεκριμένη απόφαση για την οικονομική ενίσχυση στην αντιμετώπιση ενός πιθανού κύματος μεταναστών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ