Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η Ουάσιγκτον παρέδωσε οκτώ ελικόπτερα Black Hawk στην Ιορδανία
Μάρτιος 3, 2016.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν οκτώ ελικόπτερα τύπου «Black Hawk» στην Ιορδανία, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα.


Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Alice Wells, δήλωσε την Πέμπτη ότι η παράδοση  των ελικοπτέρων είναι
μέρος της συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ιορδανία και επίσης περιλαμβάνονται σε αυτήν τουφέκια και εξοπλισμός παρακολούθησης.


«Γνωρίζουμε ότι τα ελικόπτερα θα τα χρησιμοποιήσετε κατά του Ντάες και είμαστε υπερήφανοι  που συνεργαζόμαστε μαζί σας», είπε η Wells.


Η αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι άλλα οκτώ ελικόπτερα προηγμένου μοντέλου θα παραδοθούν στην Ιορδανία περί το τέλος του 2017, μια αποστολή που είναι μέσα στο πακέτο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας εκατομμυρίων δολαρίων προς το χασεμιτικό βασίλειο.


Στο συνολικό πακέτο περιλαμβάνονται  περισσότερα από 26 χιλιάδες τουφέκια και αυτόματα όπλα και πάνω από τρία εκατομμύρια γεμιστήρες μικρών όπλων και εκατοντάδες βομβών καθώς και 5 χιλιάδες υάλων νυχτερινής όρασης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ