Τούρκοι καταδρομείς ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Συρία




Μάιος 9, 2016.


Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ακριβώς στο σημείο της πόλης Γιαραμπλούς, στα δυτικά του Λεκανοπεδίου του Ευφράτη.




Τους Τούρκους καταδρομείς θα καλύπτουν από αέρα τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα. Η επίθεση στοχεύει στη διεξαγωγή εκκαθαριστικών επιχειρήσεων σε περιοχές που ελέγχονται από το ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Orient Net (http://www.orient-news.net) που αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι για το σκοπό αυτόν ασκείται ένας αριθμός τουρκικών δυνάμεων προκειμένου να απωθήσει τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους κατά 40 με 50 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.



Η τουρκική κυβέρνηση έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ειδικές δυνάμεις της εισήλθαν στη Συρία το Σάββατο για μια «αναγνωριστική αποστολή».



Ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για την τουρκική κυβέρνηση να ανακοινώσει μια ειδική επιχείρηση των δυνάμεων της έξω από τα σύνορα του κράτους.



Πιθανόν, σημειώνει το δημοσίευμα, προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα με την ανακοίνωση  αυτής της ενέργειας που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν άκρως μυστική, όπως σημειώνουν στρατιωτικοί παρατηρητές.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ