«Ο Ερντογάν πιέζει βαλκανικές χώρες να κλείσουν τα σχολεία του Γκιουλέν»




Το κολλέγιο  του Φετουλάχ Γκιουλέν στα Τίρανα

Ιούλιος 29, 2016.


Πιέσεις δέχονται βαλκανικές χώρες που έχουν μουσουλμανικά σχολεία  τα οποία ανήκουν στον Φετουλάχ Γκιουλέν, από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Οι πιέσεις αυτές έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία της 15ης Ιουλίου.


«Μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία κάθαρσης στην Τουρκία, όχι μόνο ενάντια στους πραξικοπηματίες, αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν. 


Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει σχετικές αναφορές για το κλείσιμο των σχολείων του Γκιουλέν στα Βαλκάνια», γράφει το  αλβανικό δημοσίευμα.


Το δημοσίευμα αναφέρεται σε σχολεία και κολέγια που έχουν ιδρυθεί από τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και στη Σερβία (στην επαρχία Σάντζακ).


Προς το παρόν είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών στις τουρκικές πιέσεις, που όμως δεν έχουν εκδηλωθεί με επίσημο τρόπο, δηλαδή από το Υπουργείο Εξωτερικών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr