Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: Κόπηκαν κινητή τηλεφωνία και Διαδίκτυο στις κουρδικές περιοχές
Οκτώβριος 29, 2016.


Συμπληρώθηκαν, ήδη, τέσσερις ημέρες μετά την απενεργοποίηση της κινητής τηλεφωνίας και του Διαδικτύου στο Ντιγιαρμπακίρ και σε άλλες κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.
Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, κατηγόρησε δημόσια τις τουρκικές αρχές.Η απενεργοποίηση  αυτή έφερε πλήγμα στα ιδρύματα των κουρδικών περιοχών, τράπεζες, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με νοσοκομεία, φαρμακεία και άλλες σημαντικές υπηρεσίες που λειτουργούν μέσω των συστημάτων αυτών.


Οι «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» και άλλες οργανώσεις χαρακτηρίζουν ως πλήγμα για την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία, σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ‘armenpress’ που επικαλείται  δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας ‘demokrathaber.org’.Η απενεργοποίηση των αναμεταδοτών και η διακοπή των ασύρματων επικοινωνιών συνοδεύθηκε με συλλήψεις  Κούρδων στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 25 Οκτωβρίου, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr