«Για το ΝΑΤΟ το Κοσσυφοπέδιο είναι μια περιοχή, όχι κράτος»




Φεβρουάριος 6, 2017. 19:49

«Παρά το γεγονός ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία σταθμεύει στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999, τα έγγραφα της αναφέρουν ότι βρίσκονται για την ειρήνη στην περιοχή», αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η καθημερινή εφημερίδα της Πρίστινα ‘Express.




Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι για το ΝΑΤΟ ισχύει μόνο η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επειδή πολλές χώρες εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.



«Στην επίσημη ιστοσελίδα του το ΝΑΤΟ, για τη χθεσινή συνεδρίαση στο Κοσσυφοπέδιο με τον επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και ο πρωθυπουργός αναφέρονται μόνο ως ‘κύριοι’ και όχι με την ιδιότητά τους ή το έργο που επιτελούν», γράφει η ‘Express’.


 Πράγματι η ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ δεν αναφέρει καμία ιδιότητα από τους κυρίους που αναφέρει


 
Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη και με όλους τους αξιωματούχους που συναντήθηκαν με τον Στόλτενμπεργ στην Πρίστινα, όπως και του υπουργού Εξωτερικών και του αναπληρωτή πρωθυπουργού- μόνο ως ονόματα.



«Διαφορετική ήταν η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Στόλτενμπεργκ στο Σαράγεβο, όπου εκεί οι αξιωματούχοι αναφέρονταν με το όνομά τους και το λειτούργημα του επιτελούν», σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός (ΝΑΤΟ) αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο μόνο ως μια περιοχή…



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr