Τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις σε βόρειο Ιράκ και στην επαρχία Χακάρι




Μάιος 4, 2017. 17:48

Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις  εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ και στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού που εκδόθηκε την Πέμπτη.




Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έλαβαν χώρα σε περιοχή της Τσουκούρτζα και στην περιοχή Ζαπ του Ιράκ καταστρέφοντας τέσσερα πολυβόλα όπλα, δύο σπηλιές κρησφύγετα και αρκετά καταφύγια.



Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο στρατός είχε εντοπίσει κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιχείρησης νωρίς το πρωί,  στην περιοχή της Τσουκούρτζας- στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας,  μια ομάδα τρομοκρατών που φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση σε στρατιωτική βάση στην περιοχή.



Σε ξεχωριστή δήλωση- σημειώνει το πρακτορείο Anadolu- «ο τουρκικός στρατός  ανακοίνωσε ότι 148 τρομοκράτες σκοτώθηκαν  από τις αρχές του τρέχοντος έτους».



Εβδομήντα επτά από αυτούς σκοτώθηκαν στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, ενώ εβδομήντα ένας σκοτώθηκαν στις περιοχές  Σεμντινλί, Τσουκούρτζα, Γιουξέκοβα του Χακάρι.



(aa.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr