Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σκόπια: Εκατοντάδες αστυνομικοί και ελικόπτερα πάνω από κοινοβούλιο
Μάιος 4, 2017, 15:10


Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στα κύρια κυβερνητικά κτήρια των Σκοπίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από αυτά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στα κρατικά ιδρύματα.Τα μέτρα έχουν ληφθεί μετά τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν  στις 27 Απριλίου κατά  Σλάβων και Αλβανών βουλευτών, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.Η κατάσταση από εκείνη την ημέρα χαρακτηρίζεται ως τεταμένη και οι αρχές έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη πιθανής επίθεσης, γράφει η «monitor.mk»
Ελικόπτερα του στρατού σε αλβανικά χωριά των Σκοπίων


Οι κάτοικοι του χωριού Σλούπτσανε στο δήμο Λίπκοβο των Σκοπίων ανέφεραν ότι επικρατεί ανησυχία εξαιτίας των πτήσεων ελικοπτέρων πάνω από τα σπίτια τους στις 11 σήμερα το πρωί.


Το χωριό το οποίο κατοικείται αποκλειστικά από Αλβανούς φαίνεται να είναι σε επιτήρηση.


Οι κάτοικοι λένε  ότι στο χωριό τους έχει να εμφανισθεί ελικόπτερο πολλά χρόνια και αναφέρουν ότι πιθανόν να σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο.«Δεν έχουμε δει ελικόπτερα να πετούν πάνω από χωριό μας. Όταν πετά προς τα σύνορα  ακολουθεί  τη διαδρομή πάνω από τα βουνά, έξω από το χωριό. Δεν ξέρω γιατί πετούν πάνω από το χωριό», δήλωσε κάτοικος του χωριού στην «Gazeta Lajm», που πρόσθεσε ότι η αστυνομία προσπαθεί να προκαλέσει σε περιοχές όπου στον εμφύλιο του 2001 είχαν γίνει μάχες.


 (zeri.info)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr