Τουρκία: Αυστηρός έλεγχος στις κινήσεις οχημάτων του δημοσίου




Μέτρο καταστολής των δημόσιων σπαταλών, ανήγγειλε η τουρκική κυβέρνηση

Ιούλιος 30, 2017. 14:25

Άγκυρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, υπέγραψε εγκύκλιο σχετικά με τη ‘διακίνηση οχημάτων του δημοσίου’ στις 81 επαρχίες της επικράτειας, τη οποία οφείλουν να εφαρμόσουν οι τοπικές κυβερνήσεις.



Η εγκύκλιος προβλέπει τη διακίνηση των δημόσιων οχημάτων, τα οποία τίθεται σε αυστηρό έλεγχο με ευθύνη των οδηγών, και αυτά θα πρέπει να εκτελούν μετακινήσεις μόνο αυστηρά υπηρεσιακές, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε προνόμιο. 


«Θα αναγράφεται η συγκεκριμένη διαδρομή και ο σκοπός αυτής στο επίσημο έντυπο ελέγχου του οχήματος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι μετακινήσεις των δημοσίων οχημάτων από τα θεσμικά όργανα θα αναγράφονται καθημερινά στο έντυπο «Επίσημη επιθεώρηση Οχημάτων», και αυτή θα ελέγχεται , προκειμένου να μειωθεί  η σπατάλη και καταστρατήγηση των δημοσίων οχημάτων. 

Επίσης, το μέτρο προβλέπει στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι είναι σημαντικό να εξασφαλισθεί η ασφάλεια στην κυκλοφορία και η αποτελεσματική χρήση των δημόσιων πόρων και η αποδοτικότητα του έργου.
(dha.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr