Τουρκικό δημοσίευμα: «Κλείνει το στρατόπεδο μεταναστών στο Λαύριο»





«Κλείνει ο καταυλισμός μεταναστών Λαυρίου στην Ελλάδα»


Σεπτέμβριος 29, 2017. 20:10

Η ελληνική κυβέρνηση- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο, κοντά στην πρωτεύουσα, Αθήνα, θα μπορούσε να κλείσει με το σκεπτικό ότι οι παραμένοντες σε αυτό δεν συμμορφώνονται με τους νόμους.



Με γραπτή ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφέρει ότι τα άτομα που διαμένουν στο στρατόπεδο πρέπει να συμμορφώνονται με τους ελληνικούς νόμους  και κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν ότι η είσοδος και η έξοδος του καταυλισμού θα πρέπει να υπόκειται στον κρατικό έλεγχο και σε αστυνομικό έλεγχο, αλλά οι εκπρόσωποι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανόνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.


«Δεν είναι δυνατό το Υπουργείο να συμπεριλάβει τον Καταυλισμό Μεταναστών Λαυρίου  στις μόνιμες εγκαταστάσεις στέγασης που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και λειτουργούν από το ελληνικό κράτος», προστίθεται.


Ήδη, ένα μεγάλο μέρος έχει εκκενωθεί  και οι αιτούντες άσυλο ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα μετάβασης σε άλλα στρατόπεδα ή άλλους χώρους που είχαν διατεθεί από πριν.




Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον καταυλισμό του Λαυρίου, υπάρχουν ορισμένες σημαίες του PKK, PYD και MLKP, καθώς και αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τις οποίες έχουν τοποθετήσει υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και φιλοξενούνται επί χρόνια με την επιμέλεια του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Σημειώνεται ότι ο έλεγχος της εισόδου και εξόδου  του καταυλισμού βρίσκεται στα χέρια μιας επιτροπής των κατασκηνωτών και όχι της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

(Στοιχεία από dunyabulteni.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr