Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ για το Ιράν




Δεκέμβριος 29, 2017. 09:32

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν υπογράψει μια μυστική συμφωνία για την αντιμετώπιση της πολιτικής του Ιράν, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ‘interfax’ επικαλούμενο το ισραηλινό ‘channel 10’.



Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία στις 12 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους στην Ουάσιγκτον, με κύριο θέμα την εξουδετέρωση της εφαρμογής προγράμματος πυρηνικών πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Προβλέπει ακόμη την πρακτική εφαρμογή της ιδέας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την αναθεώρηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,  για την οποία είχε αναφερθεί στις 13 Οκτωβρίου και τη συγκρότηση τεσσάρων ομάδων για την αντιμετώπιση της πολιτικής του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Μία από τις ομάδες θα ασχοληθεί για την καταστροφή των σχέσεων του Ιράν με τους μαχητές του κινήματος του Λιβάνου «Χεζμπόλα» και των δραστηριοτήτων των Ιρανών στη Συρία. 
Η δεύτερη  ομάδα θα ασχοληθεί με τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης,  η τρίτη με το Ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα και η τέταρτη με την αντιμετώπιση  των δραστηριοτήτων από την «Χεζμπόλα» και το Ιράν.

Η συμφωνία διαπραγματεύθηκε και υπογράφηκε στο Λευκό Οίκο από τον σύμβουλο ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Χέμπερτ Μακ Μάστερ και τον Ισραηλινό ομόλογό του Μέιρ Μπεν Σαμπάτ.


«Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ υπέγραψαν μυστική συμφωνία για το Ιράν»
(Στοιχεία από interfax.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr