Τούρκοι από Αυστρία πηγαίνουν στο Σαράγεβο στην προεκλογική ομιλία του Ερντογάν



Μάιος 20, 2018. 08:44

Βιέννη.

Περίπου δύο χιλιάδες Τούρκοι από την Αυστρία θα μεταβούν στο Σαράγεβο για να παρευρεθούν στην προεκλογική συγκέντρωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών.

«Πηγαίνουμε περίπου 2.000 άτομα στην εκδήλωση αυτή από την Αυστρία» δήλωσε ο Μπιλέτ Μπιλγκί, γενικός γραμματέας της Ένωσης που θεωρείται  ‘παρακλάδι του κόμματος του Ερντογάν – AKP’.


Όπως δήλωσε,  η μεταφορά στη Βοσνία,  θα γίνει με πολλά ιδιωτικά οχήματα και μεγάλο αριθμό νοικιασμένων λεωφορείων.


Όλη η δράση, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Κουρίρ’ της Βιέννης, χρηματοδοτείται από χορηγούς του κόμματος,  που είναι κυρίως τουρκικές εταιρείες.


Το Σαράγεβο θα αντικαταστήσει τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς η Γερμανία και η Αυστρία απαγόρευσαν τη διεξαγωγή προεκλογικών εκδηλώσεων στην Τουρκία.


Η διασπορά είναι σημαντική για τις εκλογές στην Τουρκία, αφού τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι στη Γερμανία έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές , ενώ στην Αυστρία φθάνουν τους 110.000 ψηφοφόρους. 



(Στοιχεία από politika.rs)

 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr