Αλβανοί: Η Σερβία προκαλεί- στέλνει αεροσκάφη στα νότια σύνορά της…


Αύγουστος 6, 2018. 07:14


Οι Αλβανοί βλέπουν ως πρόκληση την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας να διεξάγει ασκήσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου στη νότια Σερβία.

 «Σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα γίνονται ορατά από αύριο να πετούν πάνω από τους δήμους που κατοικούνται από αλβανικό πληθυσμό, δηλαδή στο Πρέσεβο, στη Μέντβεντζα και στο Μπουγιάνοβατς».


Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι  η αεροπορική άσκηση θα περιλαμβάνει τη Νις και τη νότια Σερβία.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Κοιλάδα του Πρέσεβο.


Πρόσφατα, σερβικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν χαμηλές πτήσεις πολύ κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους Αλβανούς της περιοχής.


Τονίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας έρχεται μετά από την ένταση των τελευταίων ημερών στο Κοσσυφοπέδιο και εν μέσω δηλώσεων για ‘διορθώσεις’ των συνόρων από πολιτικούς παράγοντες.


(Στοιχεία από fmimages.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr