Σκόπια: Έκκληση του Καγκελαρίου της Αυστρίας στους πολίτες της χώρας



Σεπτέμβριος 7, 2018. 21:16

Με τον ακριβή ύμνο της Αυστρίας, αλλά με λάθος σημαία στον ιστό, αυτήν της Λετονίας, και με επίσημες τιμές  έγινε δεκτός ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς από την κυβέρνηση των Σκοπίων.



Παρά το μπέρδεμα στις σημαίες, ο Κούρτς με ψυχραιμία,  έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η Αυστρία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένουν θετική έκβαση του δημοψηφίσματος για το όνομα και χαιρέτισε τη Συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα.


«Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες της ‘Μακεδονίας’ να συμμετάσχουν σε αυτό το δημοψήφισμα και , πάνω από όλα,  να χαιρετίσω για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος και για την ευρωπαϊκή προοπτική  της χώρας. Φυσικά, στο δημοψήφισμα θα αποφασίσει ο πολίτης  και όχι εγώ  για αυτόν, αλλά ως φίλοι της ‘Μακεδονίας’ και  ως ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ θετικό, αν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και θετική έκβαση του δημοψηφίσματος», είπε ο Κουρτς.


Σε σχετική αναφορά για το εάν η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί στην Ελλάδα, εάν η ‘Μακεδονία’ έχει θετικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι και οι δύο χώρες θα κάνουν τη δουλειά τους να αποδεχθούν τη συμφωνία.


«Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι το Κοινοβούλιο, μετά τη διαδικασία στη ‘Μακεδονία’, και στην Ελλάδα θα ψηφισθεί και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών  θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι θετική για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ζάεφ.

ТЕЛМА ТВ

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr