Σκόπια: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζάεφ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων



Οκτώβριος 19, 2018. 15:54

Σκόπια.

Η σύνοδος σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι , προγραμματίσθηκε εκ νέου για τις 3 μ.μ. 



Σύμφωνα με το πρακτορείο MakFax, ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων των ψήφων των βουλευτών για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, αλλά δεν είναι γνωστό αν σήμερα θα προχωρήσει τη κοινοβούλιο σε ψηφοφορία.

  
Στο Κοινοβούλιο υπάρχει ένα μεγάλο μέρος βουλευτών του VMRO-DPMNE, ήρθε ακόμη και ο βουλευτής Σάσο Βασιλέφσκι, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου του 2017 στο Κοινοβούλιο, 


Αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον  περιορισμό και με εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να προσφέρει συμφιλίωση για την ‘αιματηρή Πέμπτη του Απριλίου’.


Ο Βασιλέφσκι ανέφερε σε δήλωσή του στο Mak Fax ότι δεν ήξερε εάν θα ψήφιζε για τις συνταγματικές αλλαγές.


Το δικαστήριο κατάργησε πρόσφατα και τον κατ’ οίκον περιορισμό του άλλου κατηγορούμενου του VMRO-DPMNE, Κρίστο Μουκόσκι. 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr