Σκόπια: Οργάνωση της Διασποράς ζητά από Ρωσία και Κίνα να ασκήσουν βέτο στο νέο όνομα



Ιανουάριος 16, 2019. 22:14

Σκόπια.
 
Η  σλαβική οργάνωση του εξωτερικού, με την επωνυμία «Διεθνές Μακεδονικό Κίνημα για Ανθρώπινα Δικαιώματα» με έδρα τον Καναδά, μετά από συναντήσεις με Ρώσους και Κινέζους αξιωματούχους απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας, Σεργκέι Λαβρόφ και Βανγκ Γι, ζητώντας να δεσμευθούν για τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών για τη ‘Μακεδονία’ με βάση την Χάρτα Δικαίου, καθώς και την υποχρέωση άσκησης βέτο στην παράνομη αλλαγή του ονόματος της χώρας.


 Η οργάνωση ζητά τη στήριξη για την υπεράσπιση στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και διευκρινίζει ότι οι δυτικοί ιμπεριαλιστικοί στόχοι για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέα μέλη, βοηθούν την Ελλάδα να διαγράψει μια για πάντα το ‘μακεδονικό έθνος’.


Ζητούν ακόμη από τον πρόεδρο Ιβάνοφ, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’,  να υποβάλλει αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για να υποστηρίξουν το σεβασμό στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, υπερασπιζόμενοι  τα δικαιώματα της ‘Μακεδονίας’ και του ‘μακεδονικού’ λαού.


infomax.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr