«Θάνατος στους Αλβανούς» φώναζαν χιλιάδες Σλάβοι στο κέντρο των Σκοπίων



Ιούνιος 4, 2019. 20:19

Η νοτιοσλαβική ομάδα χάντμπολ «Βαρντάρ» ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι δρόμοι των Σκοπίων πλημμύρισαν από χιλιάδες οπαδούς που βγήκαν για να γιορτάσουν τον τίτλο, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Τους  παίκτες της ομάδας χάντμπολ τους υποδέχθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων και η πορεία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, όπου υπήρχαν περίπου 10 χιλιάδες οπαδοί.


Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


«Όπως αποδείχθηκε», σημειώνει το δημοσίευμα, «δεν πήγαν απλά να συναντήσουν την ομάδα τους, αλλά προχώρησαν παραπέρα, φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα κατά των Αλβανών».


Χθες, ο αρχηγός της ομάδας είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ότι η ομάδα του «Βαρντάρ», δεν είναι της 'Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας', όπως έγραφαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά  είναι της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.


Ορισμένα από τα  συνθήματα των Σλάβων στο κέντρο των Σκοπίων ήταν «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη Μακεδονία», τα φώναζαν  επί ώρες ρυθμικά στην πλατεία.



Αυτή η εκδήλωση που μετατράπηκε σε εκδήλωση μίσους αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Clik Plus», στην οποία ο προπονητής της αλβανικής ομάδας Χάντμπολ «Μπέσα» δήλωσε ότι «Ο λύκος την τρίχα του αλλάζει, το χούϊ δεν αλλάζει».


Ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας «Σκούπι», Ομέρ Μπουντζάκου, είπε ότι το περίεργο είναι ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε για τα αντι-αλβανικά συνθήματα.


Ο πολιτειολόγος Τζένις Σουλιμάνι, δήλωσε ότι ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή έλαβαν μέτρα για την αποτροπή της ομιλίας μίσους, που κλονίζει τα θεμέλια του κράτους.


Ενώ ο δημοσιογράφος Σαφέτ Αντέμι είπε ότι όσο η πολιτική εμπλέκεται στον αθλητισμό δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση.






tv21.tv

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr