Η Τουρκία αναζητά μεταλλεύματα στο Ουζμπεκιστάν και το Σουδάν



Σεπτέμβριος 11, 2019. 09:21

Η Τουρκία έλαβε άδεια εξόρυξης σε χώρες του εξωτερικού. Η Γενική Διεύθυνση Εξερεύνησης και Μεταλλευτικών Ερευνών ξεκίνησε τις δραστηριότητες της, ήδη, στο Ουζμπεκιστάν, ενώ η εναέρια γεωφυσική έρευνα στο Σουδάν θα διεξαχθεί το Νοέμβριο- Δεκέμβριο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη στο Ουζμπεκιστάν άρχισαν τις έρευνες από τις 23 Αυγούστου.


Τα αεροπλάνα θα ολοκληρώσουν την έρευνα σε μια έκταση 20 χιλιάδων χιλιομέτρων σε τρεις περιοχές για τις οποίες ελήφθησαν άδεια και θα ολοκληρωθούν εντός 30 ημερών, ανάλογα με τις τεχνικές και καιρικές συνθήκες.


Η αεροπορική γεωφυσική μελέτη στο Σουδάν από την τουρκική διεύθυνση μεταλλευτικών ερευνών θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο- Δεκέμβριο, λόγω εποχιακών συνθηκών.


Στην αφρικανική χώρα ελήφθησαν δύο άδειες και αναμένεται να σαρωθούν σε ένα μήνα  έκταση 15 χιλιάδες χιλιομέτρων.


Οι αεροπορικές γεωφυσικές μελέτες θα δώσουν μια σαφή εικόνα της γεωλογίας της περιοχής, θα προσδιορίσουν τις περιοχές όπου τα αποθέματα είναι πυκνά και θα χαρτογραφηθούν.


Οι εναέριες γεωφυσικές μελέτες άρχισαν με την ενσωμάτωση των απαραίτητων συσκευών, αισθητήρων και εξοπλισμού σε δύο αεροσκάφη τύπου «Cessna Grand Caravan EX».

Milliyet

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr