Σέρβος Πρόεδρος προς ΕΕ: «Πείτε μας εάν θα ενταχθούμε στην Ένωση μέχρι το 2025 ή όχι»




Στη σύνοδο της Ομάδας Βίσεγκραντ ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε με θέμα «Η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια». Συμμετείχαν οι πρόεδροι της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και ως φιλοξενούμενος ο πρόεδρος της Σλοβενίας.

Οκτώβριος 3, 2019. 18:15

Βελιγράδι/Πράγα.


Στη σημερινή διάσκεψη κορυφής στην Πράγα της Ομάδας Βίσεγκραντ, παρέστη ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων κρατών που απαρτίζουν την Ομάδα, υποστηρίζουν ομόφωνα τη Σερβία «με κάθε δυνατό τρόπο», όπως  δήλωσε ο οικοδεσπότης της συνάντησης, πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν


Ο Σέρβος πρόεδρος είπε στα μέλη της Ομάδας του Βίσεγκραντ, ότι μια συμβιβαστική λύση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, είναι η μόνη δυνατή λύση για την πορεία προς την ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.


Απευθυνόμενος προς την ΕΕ ο Βούτσιτς είπε χαρακτηριστικά:


«Πρέπει να μας ενημερώσουν, να μας πουν εάν μπορούμε να υπολογίζουμε ότι εάν εκπληρώσουμε όλα όσα μας λένε, αν μπορούμε να γίνουμε μέλος της ΕΕ το 2025 ή δεν μπορούμε».


«Έτσι μας είπατε πριν από δύο χρόνια, ποιο είναι το μέλλον μας, επειδή δεν μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς ένα χρόνο νωρίτερα, οι χώρες διαχειρίζονται διαφορετικά, πρέπει να έχετε πιο μακροπρόθεσμα και σοβαρότερα σχέδια», είπε ο Σέρβος πρόεδρος απευθυνόμενος στην ηγεσία της ΕΕ κατά την κοινή διάσκεψη μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομάδας του Βίσεγκραντι, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr