Οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Αλβανία πάνω από 5,1 εκατομμύρια δολάρια για τις φυλακές στη χώρα…



Οκτώβριος 3, 2019. 18:31


Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα ανακοίνωσε σήμερα ότι «ένα βελτιωμένο σύστημα φυλακών είναι απαραίτητο για τη συνέχιση των προσπαθειών της Αλβανίας στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».



«Την 1η Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν επιπλέον 920 χιλιάδες δολάρια για την υποστήριξη προγραμμάτων επιβολής του νόμου στην Αλβανία, αυξάνοντας τη συνολική υποστήριξη των ΗΠΑ σε 5,1 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα.


Η πρόσθετη βοήθεια, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, «θα συμβάλει στο Σχέδιο Δράσης της Φύλαξης του υπουργείου Δικαιοσύνης το 2019, το  οποίο στοχεύει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης των Φυλακών με περαιτέρω επαγγελματικοποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και εφαρμογής αυστηρών μέτρων κατά της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».



Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σθεναρά αποφασισμένες να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες και να βοηθήσουν την Αλβανία να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και διαφανές σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.



ata.gov.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr