Σκόπια: Οι πινακίδες που ξηλώθηκαν από τα αγάλματα της αρχαίας Μακεδονίας δεν επανατοποθετήθηκαν (βίντεο)



Οκτώβριος 27, 2019. 20:51

Σκόπια.

«Τον Αύγουστο, οι διευκρινιστικές πινακίδες που έλεγαν ότι τα αγάλματα ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών,   τοποθετήθηκαν σε τρία αγάλματα του λεγόμενου ‘Σχεδίου Σκόπια 2014’.
Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στου Φιλίππου Β΄ και στο άγαλμα της Ολυμπιάδας. Την επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους, αποκολλήθηκαν από τους πολίτες. Το μόνο που έμεινε ήταν αυτό της Ολυμπιάδας», γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.



Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες, συνεχίζει ο κείμενο,  αλλά ο Δήμος των Σκοπίων, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για αυτές, δεν τις έχει ακόμη τοποθετήσει.


«Η επιγραφή που τοποθετήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έλεγε ότι ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό, ξηλώθηκε από τους πολίτες που διαφώνησαν. Οι δημοτικές αρχές δεν την έχουν ακόμη αποκαταστήσει», λέει η Αλμεντίνα Ισμαίλι, δημοσιογράφος της TV21.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Δήμος υποσχέθηκε ότι  θα τις τοποθετήσει εκ νέου,  αλλά δεν διευκρίνισε πότε.





tv21.tv
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr