Οι Έλληνες τίμησαν τους πεσόντες του «Όχι» στην Κλεισούρα




Οκτώβριος 28, 2019. 15:01



Κλεισούρα.


Η Εθνική Εορτή της Ελλάδας γιορτάστηκε σήμερα με τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών στην Κλεισούρα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Στην επιμνημόσυνο δέηση παραβρέθηκε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών – αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Αντώνης Διαματάρης και η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου.


Η τελετή διοργανώθηκε σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας- Αλβανίας σχετικά με την «αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-1941.


Περίπου 200 Έλληνες πολίτες ήταν παρόντες στο μοναστήρι της Κλεισούρας και αλβανική αστυνομία έλαβε μέτρα για την τελετή.


Τα οστά περίπου 650 Ελλήνων στρατιωτών έχουν θαφτεί στο νεκροταφείο της Κλεισούρας. 

Παρόμοια τελετή πραγματοποιείται και στο  νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτετς στη Δρόπολη, σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr