Λιβύη: Τζιχαντιστές κατέλαβαν δύο δυτικές πόλεις


φωτό από το δημοσίευμα του Radio France International


Απρίλιος 16, 2020. 09:22

Στη Λιβύη, η επανεμφάνιση δεκάδων εξτρεμιστών που ανήκουν σε τζιχαντιστικές ομάδες και οι οποίοι πολέμησαν στις τάξεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, εγείρει φόβους μεταξύ των κατοίκων των δύο πόλεων Σορμάν και Σαμπράθα.



Οι δυνάμεις της κυβέρνησης Φαγιέζ αλ Σάρατζ ολοκλήρωσαν την Κυριακή 13 Απριλίου, την ανάκτηση ολόκληρης της δυτικής ακτής που φθάνει μέχρι τα σύνορα της Τυνησίας. Μια περιοχή που προηγουμένως ήταν ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με το Radio France International.


Περίπου 600 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τις φυλακές από τις δύο πόλεις. Μεταξύ αυτών των κρατουμένων είναι δεκάδες εξτρεμιστικά άτομα.


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τους ίδιους τους τζιχαντιστές, από την Κυριακή, δείχνουν την κυριαρχία τους στη Σαμπράθα και τη Σόρμαν.


Έτσι, μπορεί κανείς να δει στην είσοδο της πόλης Σαμπράθα ή στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το μερικώς καμένο κτίριο ασφαλείας της αστυνομίας, εξτρεμιστές που κυματίζουν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους καθώς και τη φωτογραφία του  Βισσάμ Μπεν Χμέιντ.


Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Σούρα της Βεγγάζης που είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προτού σκοτωθεί από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης  το 2017.


 Βλέπουμε, επίσης, την αστυνομία ανήμπορη μπροστά στους πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας. 


Το δημοσίευμα καταλήξει αναφέροντας ότι διαπράχθηκαν πράξεις εκδίκησης, κάηκαν σπίτια, έκλεψαν ή λεηλάτησαν αυτοκίνητα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr