Η Ρωσία περιορίζει σημαντικά τις εξαγωγές σιτηρών



Απρίλιος 6, 2020. 21:39

Η ρωσική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται  στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και τη σίκαλη.



Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας ενώ τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.


Το ρωσικό δημοσίευμα,  επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται ότι αυτό θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.


Στο νέο νόμο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειες τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές, όπως σημειώνεται.


 Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.


 Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εμπόριο με τις χώρες Καζακστάν και Λευκορωσία, με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr