Οι Ρώσοι γιατροί αποχωρούν και από τη Σερβία



Μάιος 16, 2020. 09:06

Μετά την αποχώρηση της ρωσικής ιατρικής αποστολής από την Ιταλία, όπου ολοκλήρωσε το έργο της, τώρα η ρωσική αποστολή που είχε πάει στη Σερβία ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Ρωσία.



«Η πρώτη συνοδεία των Ρώσων στρατιωτικών γιατρών που βοήθησαν το Βελιγράδι στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα τους», γράφει το Ria Novosti.


Το Σάββατο, προγραμματίζονται τρεις πτήσεις από τη Σερβία με στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


«Η πρώτη αποστολή των Ρώσων  στρατιωτικών γιατρών εξοπλισμένων με  ειδικό εξοπλισμό που εστάλησαν από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πραγματοποίησε καθήκοντα για να βοηθήσει τη Δημοκρατία της Σερβίας στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης από κορωνοϊό, άρχισε να αποχωρεί από τις θέσεις που είχε αναπτυχθεί προς το αεροδρόμιο Μπαταϊνίτσα», ανέφερε η ανακοίνωση. 


Όπως σημειώνεται η στρατιωτική αποστολή θα επιστρέψει στη Μόσχα με αεροσκάφη IL-76 των στρατιωτικών μεταφορικών δυνάμεων της Ρωσίας.


«Στις 16 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τρεις πτήσεις που θα μεταφέρουν στη Ρωσία περισσότερους από 40 στρατιωτικούς και 4 μονάδες ειδικού στρατιωτικού  ιατρικού εξοπλισμού», αναφέρει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr