Λιβύη: Οι ΗΠΑ βοηθούν την κυβέρνηση της Τρίπολης με επιπλέον 6 εκατ. δολάρια για τον κορωνοϊό



Μάιος 16, 2020. 08:46

Τρίπολη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδιο συνεισφοράς επιπλέον 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, για την υποστήριξη της στην αντιμετώπιση του COVID-19, αυξάνοντας τη συνολική συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια.



Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη ανέφερε ότι αυτό το ποσό χρηματοδότησης ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ «θα χρησιμοποιηθεί για την ικανότητα των ιατρικών αρχών της Λιβύης να εντοπίζουν, να αποτρέπουν και να ελέγχουν τη διάδοση του COVID-19 στη Λιβύη».


«Θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη της διασποράς του COVID-19 μεταξύ των ευάλωτων Λιβύων, προσφύγων και μεταναστών μέσω της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας».


«Από το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει περισσότερα από 715 εκατομμύρια δολάρια στη δημόσια υγεία και τη συνολική ανάπτυξη της Λιβύης, μεταξύ αυτών, επειγουσών προγραμμάτων υγείας για να βοηθήσουν το λαό να διατηρήσει την υγεία του και να αντιμετωπισθούν οι ασθένειες. Αυτή η βοήθεια υποστηρίζει τις δυνατότητες πολλών εθνικών και τοπικών ιδρυμάτων και οργανισμών που ηγούνται τώρα της αντιμετώπισης του COVID-19 ».


Libya al Alahrar, Address Libya, 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr