Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Μυστική συνάντηση αρχηγού της Μοσάντ με Αιγύπτιους αξιωματούχουςΜάιος 31, 2020. 22:53

Κάιρο.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν είχε μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα  την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Σάββατο η αραβική εφημερίδα Al-Araby με έδρα το Λονδίνο, όπως σημειώνει η ισραηλινή Hamodia.Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κοέν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Υποστράτηγο Αμπάς Κάμελ και τον υπουργό Εξωτερικών  Σαμέχ Σουκρί κατά τη διάρκεια του μυστικού ταξιδιού του στο Κάιρο.


Η συνάντηση, που ζητήθηκε από την ισραηλινή πλευρά,  ήταν να συζητηθούν διάφορα καίρια ζητήματα, ιδίως η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς και η Λωρίδα της Γάζας, το ειρηνευτικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ στη Μέση Ανατολή και το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα του Yehudah και του Shomron και της κοιλάδας του Ιορδάνη.


 Ο Γιόσι Κοέν ενημέρωσε τους Αιγυπτίους για τις προθέσεις του Ισραήλ, τις αντιδράσεις τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ιορδανών, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Ομάρ Ραζάζε απείλησε να επανεξετάσει τις σχέσεις του βασιλείου με το Ισραήλ εάν εφαρμόσει το αμφιλεγόμενο σχέδιο.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας επανέλαβε την προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα στους Αμερικανούς και Βρετανούς διπλωμάτες, λέγοντας ότι η «άνευ προηγουμένου απειλή» της προσάρτησης θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή », ανέφερε ο Al-Araby.


Η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι οι μόνες δύο αραβικές χώρες στη Μέση Ανατολή που έχουν επίσημες ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr